Kycklingburgare
Kategori: Mat
Idag gjorde jag kycklingburgare med ett väldigt enkelt recept som ni borde testa.
Ingredienser
500 g svensk kycklingfärs
1-2 ekologiska rödlökar (beroende på storlek)
2 små vitlöksklyftor
Ca. 1 tsk salt (jag använder Tidman's natural rock salt)
Paprikapulver
Cayennepeppar
Smör & rapsolja
1. Hacka rödlöken i småbitar och riv vitlköken.
2. Stek rödlöken och vitlöken i ca. 5 minuter.
3. Häll i rödlöken och vitlöken i en bunke tillsammans med kycklingfärsen och smaksätt med salt, paprikapulver och cayennepeppar.
4. Rör om i bunken så att alla ingredienser blandas.
5. Tvätta händerna med kallt vatten och börjar rulla och platta till dem till lagom storlek.
6. Stek i både smör och olja till de är genomstekta och har fått lite färg.
Hoppas ni tycker om detta enkla recept på saftiga kycklingburgare.
Ha det bra!