musikochmat.blogg.se

Få tips på bra musik och god mat.

Burger House

Kategori: Mat

Ikväll efter jobbet så funderade jag på vad jag skulle äta. Då kom jag på idén om att testa Burger House i Karlstad.
De har hamburgare gjorda på svenskt högrev och det märktes.
 
Jag valde deras Cheesburgare med pommes frites. Det ska även nämnas att jag tog med mig hem och fick därför vänta ungefär 15 min innan jag åt.
 
Deras pommes var verkligen jättegoda, det var fortfarande väldigt krispiga och smaken var jättebra.
 
Själva burgaren var också god men det finns lite att förbättra.
 Brödet är ett fluffigt och gott brioche. Köttet var hur gott som helst, väldigt saftig, lagom storlek och bra smaker. Det jag skulle vilja ändra på är dels osten, de använder sig av en cheddar som knappt smakar någonting. Jag skulle nog skippa cheddar och kanske köra på en grevé istället som ger av sig mer smak.
Det andra jag skulle ändra på är löken i burgaren, de använder sig av en grillad gullök vilket var gott men inget slår en härlig inlagd rödlök.
 
Slutsatsen av detta är att jag absolut rekomenderar att testa detta om du inte redan gjort det. Med lite småfix så kan de förbättra sina burgare ytterliggare.
 
Poäng: 8,5/10.
 
Ha det bra!
 
 
 

Vitlöksmarinad

Kategori: Mat

Jag brukar ganska ofta göra en egen Vitlöksmarinad som jag har till kyckling, men den passar även bra för andra köttprodukter.

Receptet för denna marinad är följande:

4 msk rapsolja.
3 msk flytande honung.
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl vitlökspulver
2 krm salt
2 krm paprikapulver
2 tsk soja

Blanda alla ingredienser i en skål och häll över köttet och låt gärna stå i kylen ca 3 timmar för bästa resultat.

Ha det bra!

1-2-3 lag

Kategori: Mat

En 1-2-3 lag består utav 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
Denna lagen är en fantastisk bra lag, man kan göra så himla mycket med den.
 
Min favorit är att göra en 1-2-3 lag och lägga i skivad rödlök och låta den ligga i lagen i kylen i ett dygn. På så sätt får du en rödlök som blir något mjukare i konsistensen men också en syrlig rödlök som passar fruktansvärt bra i en burgare t.ex.
 
Andra saker du kan ha i din 1-2-3 lag är:
Rödbetor
Morot
Gurka
Aubergine
 
1-2-3 lagen är ett grundrecept men man kan ju självklart utveckla den hur mycket som helst genom att ha i andra kryddor och örter i den.
 
Detta är ett roligt recept att testa för att man kan exprimentera hur mycket man vill.
 
Ha det bra!